Spændinger i kæbemusklerne

Der kan være mange årsager til kæbesmerter:

Ondt i tænderne, ondt i livet (I kinesisk medicin siger man at når man har det svært, så bider man sammen, man holder ud bider ting i sig) , nogen skærer tænder om natten og der kan være mange andre årsager. Hovedpine kan også være relateret til spændinger i kæben. Hvis kæben er meget spændt vil kæbemusklerne trække sig sammen og trække i nakkemuskulaturen, så en nakke-hovedpine kan også være kæberelateret.

Hvad kan du selv gøre for at undgå spændinger i kæbemuskulaturen:

Lave strækøvelser for kæbemuskulaturen

Bider du tænderne sammen? Ofte kan det, at man er opmærksom på at slappe af i kæben og have fokus på bare at holde en lille smule afstand mellem tænderne være nok til at spændingerne giver slip.

Har du for meget at tænke på? Spændinger i psyken kan godt sætte sig i kæbemuskulaturen, hvis vi kommer til at bide sammen.

Behandling: Alt efter årsagen til dine kæbesmerter. Er det relateret til tænderne skal du selvfølgelig søge hjælp hos din tandlæge, ved smerter forbundet med ansigtsnerverne kan du søge egen læge, her kan fysioterapi eller anden behandling i sundhedssystemet blive aktuelt. Nogle har også glæde af akupunktur for smerterne. Ved stærke smerter fra ansigtsnerverne, som kan være meget invaliderende, vil jeg dog altid anbefale, at man søger læge, for at blive henvist til specialiserede fagpersoner.

Hvis du er i tvivl om årsagen til dine kæbesmerter kan du evt. ringe til mig og bestille en tid til en massagebehandling. Jeg vil efter 2-3 behandlinger kunne se, om dine smerter er kæbemuskelrelateret eller om du skal søge anden behandling.

Tålmodighed: Hvis du allerede har fået øvelser til dine smerter kan kroppen  være helt op til 3 måneder om at vise tegn på bedring. Så brug bare 5 minutter om dagen på dine øvelser, og belønningen i form af færre smerter skal nok komme før eller siden.

Håber jeg har hjulpet dig, som lider af kæbesmerter lidt på vej til hvad du kan gøre for at komme smerterne til livs.