Discusprolaps og discusskader

Ved en discusprolaps kan man på en måde godt sige, at discus imellem lændehvirvlerne som giver affjedring, og hvor der bliver givet plads til nerverne der løber imellem hvirvlerne. Der er en discusprolaps en discus som er helt flad og man skal derfor i et genoptræningsforløb, hvor rygmuskulaturen skal styrkes så musklerne kan være med til at være så stærke så de kan holde afstand mellem hvirvlerne, der hvor der er en skade.

Har man en discusprotrusion altså en begyndende discusprolaps, kan man være heldig og nå at forebygge en egentlig discusprolaps ved hjælp af rygøvelser så kernematerialet i discus falder ligeså stille på plads igen og discus heler. En protrusion er en skade på discus men ikke en prolaps. Det vil sige at det kun er noget af materialet i discus der er skadet.

I særlige tilfælde hvor smerterne ved discusprolaps er meget stærke og rygøvelser og genoptræning ikke er nok til at mindske smerterne kan en operation komme på tale. Det er heldigvis i de færreste tilfælde at det er nødvendigt.

Hvis du kommer til massagebehandlinger hos mig og jeg har mistanke om at det kunne være en skade på discus vil jeg starte med massagebehandlinger og sende dig hjem med øvelser som vil tage 5-10 minutter hver dag.

Har du stadig stærke smerter efter et forløb hos mig, skal du måske søge egen læge og have henvisning til fysioterapi, men i mange tilfælde kan en mindre skade rettes op ved at løsne muskulaturen og lave nogle få træningsøvelser hver dag. De tager ikke så lang tid og de forebygger at skaden på sigt ikke vender tilbage.

Håber at jeg har gjort dig klogere på hvad det vil sige at have en discusskade i lænderyggen.